![kanapki z figami, serkiem śmietankowym i sosem z masła orzechowego](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/09/kanapki_z_figa-1-1140x1140.jpeg)
Kanapki z figami
Jesień to czas kiedy na półkach sklepowych zaczynają się pojawiać nie tylko dynie, ale także figi. Wiadomo – najlepsze są prosto z drzewa w jakimś ciepłym kraju, ale jak się nie ma co się lubi – to się lubi co się ma.
A ja figi lubię, nie tylko te suszone, ale i świeże. Zwłaszcza w takim pysznym kanapkowym połączeniu. Kanapki z figami to coś czego koniecznie musicie spróbować!
Kanapki z figami:
- pieczywo
- serek śmietankowy
- figa
- łyżeczka masła orzechowego
- łyżeczka syropu z agawy, klonowego lub płynnego miodu
Masło orzechowe wymieszaj z syropem lub miodem.
Pieczywo posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim pokrojoną w plasterki figę i polej sosem z masła orzechowego.
Prawda, że proste?
A jakie pyszne 🙂
Spróbuj także pysznych śniadaniowych twarogowych placuszków z jagodami.
![jak upiec dynię](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/09/jak_upiec_dynie-1-75x75.jpeg)
![ciasteczka z jabłkami z ciasta krucho drożdżowego](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/09/ciasteczka_z_jablkami-1-75x75.jpg)