Kanapki z figami
Jesień to czas kiedy na półkach sklepowych zaczynają się pojawiać nie tylko dynie, ale także figi. Wiadomo – najlepsze są prosto z drzewa w jakimś ciepłym kraju, ale jak się nie ma co się lubi – to się lubi co się ma.
A ja figi lubię, nie tylko te suszone, ale i świeże. Zwłaszcza w takim pysznym kanapkowym połączeniu. Kanapki z figami to coś czego koniecznie musicie spróbować!
Kanapki z figami:
- pieczywo
- serek śmietankowy
- figa
- łyżeczka masła orzechowego
- łyżeczka syropu z agawy, klonowego lub płynnego miodu
Masło orzechowe wymieszaj z syropem lub miodem.
Pieczywo posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim pokrojoną w plasterki figę i polej sosem z masła orzechowego.
Prawda, że proste?
A jakie pyszne 🙂
Spróbuj także pysznych śniadaniowych twarogowych placuszków z jagodami.