łosoś w sosie porowym
Dania główne

Łosoś w sosie porowym

Absolutnie fantastyczny łosoś w sosie porowym – musisz tego spróbować!
Łosoś duszony w delikatnym, kremowym sosie porowym wręcz rozpływa się w ustach. W dodatku ta potrawa jest bardzo szybka do wykonania.
Zapraszam!

Film krok po kroku jak wykonać to danie znajdziesz na dole wpisu.

Łosoś w sosie porowym

Składniki:

  • łyżka oliwy
  • 2 duże pory (tylko biała część)
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • odrobina wody
  • 2 duże łyżki serka śmietankowego (ok 75 g)
  • pieprz, sól
  • ok. 400 g łososia
  • łyżeczka pieprzu cytrynowego

Na oliwie przesmaż posiekany w półplasterki por, dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj śmietankę, odrobinę wody i serek śmietankowy. Dopraw solą i pieprzem.
Z łososia zdejmij skórę, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na sosie. Przykryj i duś około 10-15 minut aż ryba będzie gotowa.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Łosoś duszony w sosie porowym – film krok po kroku

Wypróbuj inne propozycje z mojego bloga z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *