Jajka w szynce
Jajka w szynce to jedna z moich ulubionych przekąsek, którą serwuję praktycznie na każdej imprezie od urodzin, imienin, Sylwestra czy podczas karnawału. Szybka i prosta do wykonania a zdecydowanie smaczna! Spróbuj koniecznie!
Jajka w szynce
- 10 dużych plastrów szynki
- 6 jajek
- mały słoik ogórków konserwowych
- mały słoik pieczarek marynowanych
- 2 łyżki majonezu
- pieprz, sól do smaku
Jajka ugotuj na twardo a następnie przygotuj sos tatarski.
Ogórki i pieczarki drobno posiekaj, dodaj jedno posiekane, ugotowane na twardo jajko, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na szynce układaj po dwie ćwiartki ugotowanych jajek, sos tatarski i zwijaj w rulon.
Smacznego!
Spróbuj także innych propozycji z kategorii okazje – znajdziesz tam mnóstwo inspiracji na różne uroczystości.
Jeśli chcesz mnie poznać bliżej i codziennie otrzymywać dawkę kulinarnych inspiracji i nie tylko – zapraszam Cię do obserwowania mojego profilu na Instagramie. Mam nadzieję, że do zobaczenia 😉