jajka w szynce sos tatraski przekąski
Okazje,  Sylwester,  Urodziny,  Wielkanoc

Jajka w szynce

Jajka w szynce to jedna z moich ulubionych przekąsek, którą serwuję praktycznie na każdej imprezie od urodzin, imienin, Sylwestra czy podczas karnawału. Szybka i prosta do wykonania a zdecydowanie smaczna! Spróbuj koniecznie!

Jajka w szynce

  • 10 dużych plastrów szynki
  • 6 jajek
  • mały słoik ogórków konserwowych
  • mały słoik pieczarek marynowanych
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz, sól do smaku

Jajka ugotuj na twardo a następnie przygotuj sos tatarski.
Ogórki i pieczarki drobno posiekaj, dodaj jedno posiekane, ugotowane na twardo jajko, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na szynce układaj po dwie ćwiartki ugotowanych jajek, sos tatarski i zwijaj w rulon.

Smacznego!

jajka w szynce sos tatraski przekąski

Spróbuj także innych propozycji z kategorii okazje – znajdziesz tam mnóstwo inspiracji na różne uroczystości.

Jeśli chcesz mnie poznać bliżej i codziennie otrzymywać dawkę kulinarnych inspiracji i nie tylko – zapraszam Cię do obserwowania mojego profilu na Instagramie. Mam nadzieję, że do zobaczenia 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *