Chipsy z tortilli
Chipsy z tortilli to szybka i prosta do wykonania przekąska, którą możesz zaserwować na wiele okazji. U mnie zazwyczaj dzieciaki zajadają jako alternatywę do zwykłych chipsów – „na sucho” 😉 Ja bardzo lubię je w towarzystwie chilli con carne. Możesz je również podać z sosem jogurtowym.
Chipsy z tortilli
- opakowanie tortilli
- 2 łyżki oliwy
- sól
- ulubione zioła
Tortille potnij na małe trójkąty. Posmaruj oliwą i posyp przyprawami. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok 5-7 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Podawaj z dipem lub bez.
Sos jogutrowy
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- mała łyżeczka ketchupu
- łyżeczka koperku
- pół ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę (opcjonalnie)
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Wypróbuj pozostałe propozycje z kategorii Sylwester!
Jeśli chcesz mnie poznać bliżej i codziennie otrzymywać porcję kulinarnych inspiracji i nie tylko – zapraszam Cię na mój profil na Instagramie – do zobaczenia! 😉