Babeczki sowy
Babeczki sowy to idealna propozycja na dziecięce przyjęcie urodzinowe, jesienne imprezki a nawet Halloween. Przepięknie wyglądają na stole, a przy tym smakują wyśmienicie. Możesz do nich wykorzystać dowolne babeczki z ulubionego przepisu lub skorzystać z przepisu z mojego bloga. (Znajdziesz go tutaj.)
Wypróbuj je koniecznie! Gwarantuję, że Twoi goście pokochają te muffinki sowy.
Babeczki sowy
Składniki:
- 12 dowolnych babeczek (najlepiej bez owoców)
- 24 ciasteczka oreo lub neo (polecam te drugie bo ich średnica jest odrobine mniejsza i lepiej się mieszczą na muffinkach)
- 24 M&M w kolorze brązowym
- 12 M&M w kolorze żółtym lub czerwonym
- 30 g masła
- 25 g mlecznej czekolady
- 50 g czekolady gorzkiej
W tygielku w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i masło, pozostaw do przestudzenia i lekkiego zgęstnienia.
Z babeczek zetnij górkę, tak aby ich powierzchnia była równa.
Posmaruj babeczki czekoladą.
Ciasteczka oreo lub neo rozdziel za pomocą noża na dwie części – jedną z kremem, drugą bez. Połówki bez kremu przekrój na pół, tak aby uzyskać dwa półokręgi.
Dwie połówki z kremem umieść na babeczkach w środkowej części, półokręgi umieść u góry.
Brązowe cukierki wykorzystaj jako źrenice, wciskając je w krem, zaś żółte jako dziub.
Zostaw do całkowitego zastygnięcia czekolady.
Smacznego!
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DESERY.
Brązowe papilotki do muffinek kupisz tutaj.