roladki ze szparagami
Dania główne

Roladki z kurczaka ze szparagami

Zapewniam, że ich smak wciąga od pierwszego kęsa. Roladki z kurczaka ze szparagami to idealna propozycja na prosty, szybki a jednocześnie efektowny obiad. Soczyste kawałki kurczaka owinięte w szynkę szwarcwaldzką, które są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie soczyste i pełne smaku w środku. Szparagi dodają im świeżości i wyjątkowego aromatu. To połączenie smaków jest absolutnie PRZEPYSZNE!

Niezależnie od tego, czy jesteś fanem mięsa, czy preferujesz dania roślinne, te roladki z pewnością podbiją Twoje podniebienie. Daj się skusić na tę wyjątkową ucztę smaków i wypróbuj mój przepis na roladki z kurczaka ze szparagami!

Roladki z kurczaka ze szparagami

Składniki:

  • pęczek szparagów (500g)
  • mała pierś z kurczaka
  • pieprz, sól
  • parmezan
  • szynka szwarcwaldzka

Mięso z kurczaka pokrój na plastry i rozbij tłuczkiem.
Przypraw pieprzem i solą.
Na płaty mięsa zetrzyj odrobinę parmezanu.

Na każdym kawałku mięsa połóż kilka szparagów i zawiń w rulon. Następnie owiń ciasno szynką szwarcwaldzką. Możesz użyć także wędzonego boczku jeśli nie masz szynki.

Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Główki szparagów przykryj folią aluminiową.
Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 20-25 minut.

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *