makaron ze szpinakiem i orzechami
Dania główne

Makaron ze szpinakiem i orzechami

Makaron ze szpinakiem i orzechami – coś przepysznego a zarazem tak prostego do wykonania! Obiad w 20 minut to często zbawienie w gonitwie dnia, także mam nadzieję, że na stałe zagości w Waszym zestawie ratunkowym 😉

Zapraszam!

Makaron ze szpinakiem i orzechami

Składniki na 2 porcje:

  • łyżka oliwy
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g szpinaku
  • około 150 ml śmietanki kremówki
  • duża łyżka serka śmietankowego
  • 3 łyżki wody od gotowania makaronu
  • pieprz, sól
  • garść orzechów włoskich
  • 200 g dowolnego makaronu

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze dwie minuty. Dodaj szpinak, przypraw pieprzem i solą. Duś chwilę a następnie dodaj śmietankę, wodę z gotowania makaronu i serek śmietankowy. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
Przełóż na talerz i posyp posiekanymi orzechami.

Smacznego!

Film krok po kroku

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *