Roladki z indyka ze szpinakiem
Prosty i smaczny pomysł na obiad – roladki z indyka ze szpinakiem. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie warzyw, ziemniaków czy kaszy. Spróbuj koniecznie!
Roladki z indyka ze szpinakiem
- mięso z piersi indyka (możesz użyć również kurczaka)
- pieprz/sól
- 200 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- łyżka masła
- kulki mozzarelli
Mięso pokrój w plastry, rozbij a następnie dopraw pieprzem i solą.
Na łyżce masła zeszklij drobno posiekaną cebulę, następnie dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj szpinak, dopraw pieprzem i solą, duś do miękkości. Przestudź.
Na mięso nakładaj szpinak, układaj kawałek mozzarelli i zawijaj w roladkę. Możesz pomóc sobie wykałaczkami.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj i piecz około 35 minut w temperaturze 170 stopni.
Smacznego!
Wypróbuj inne przepisy z kategorii DANIA GŁÓWNE z mojego bloga.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!