roladki z indyka ze szpinakiem
Dania główne

Roladki z indyka ze szpinakiem

Prosty i smaczny pomysł na obiad – roladki z indyka ze szpinakiem. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie warzyw, ziemniaków czy kaszy. Spróbuj koniecznie!

Roladki z indyka ze szpinakiem

  • mięso z piersi indyka (możesz użyć również kurczaka)
  • pieprz/sól
  • 200 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)
  • cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • kulki mozzarelli

Mięso pokrój w plastry, rozbij a następnie dopraw pieprzem i solą.
Na łyżce masła zeszklij drobno posiekaną cebulę, następnie dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj szpinak, dopraw pieprzem i solą, duś do miękkości. Przestudź.
Na mięso nakładaj szpinak, układaj kawałek mozzarelli i zawijaj w roladkę. Możesz pomóc sobie wykałaczkami.

Ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj i piecz około 35 minut w temperaturze 170 stopni.

Smacznego!

roladki z indyka ze szpinakiem

Wypróbuj inne przepisy z kategorii DANIA GŁÓWNE z mojego bloga.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *