
Placuszki białkowe
Placki, placuszki białkowe – idealne na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam! A te są świetne na wykorzystanie zaległych białek po pączkach czy faworkach z tłustego czwartku 😉
Mam nadzieję, że nie muszę Cię długo namawiać.
Zapraszam!
Placuszki białkowe
Składniki:
- 2 białka
- łyżeczka cukru (możesz pominąć)
- 2 łyżki mąki
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i ubijaj jeszcze chwilę aż się rozpuści, następnie zmniejsz obroty miksera i dodaj mąkę. Zmiksuj krótko tylko do połączenia składników.
Smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni delikatnie posmarowanej olejem.
Podawaj polane jogurtem, posypane ulubionymi owocami. Możesz również polać miodem i posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Wypróbuj inne moje propozycje z zakładki ŚNIADANIA.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

