łosoś zapiekany w cieście francuskim
Dania główne

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad – łosoś zapiekany w cieście francuskim. Możesz podać jako gotowe danie lub w towarzystwie warzyw.
Zapraszam!

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kawałek łososia
  • pieprz, sól
  • koperek
  • 1-2 łyżki serka śmietankowego
  • małe jajko

Z łososia zdejmij skórę, przypraw pieprzem i solą. Posmaruj serkiem śmietankowym i posyp obficie koprem. Zawiń w ciasto francuskie. Natnij w kilku miejscach nożem i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200 stopni około 25 minut.

Smacznego!

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Wolisz przepisy w formie video? Wpadnij na mój kanał na YouTube 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *