
Łosoś zapiekany w cieście francuskim
Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad – łosoś zapiekany w cieście francuskim. Możesz podać jako gotowe danie lub w towarzystwie warzyw.
Zapraszam!
Łosoś zapiekany w cieście francuskim
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- kawałek łososia
- pieprz, sól
- koperek
- 1-2 łyżki serka śmietankowego
- małe jajko
Z łososia zdejmij skórę, przypraw pieprzem i solą. Posmaruj serkiem śmietankowym i posyp obficie koprem. Zawiń w ciasto francuskie. Natnij w kilku miejscach nożem i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200 stopni około 25 minut.
Smacznego!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!
Wolisz przepisy w formie video? Wpadnij na mój kanał na YouTube 🙂

