kasza manna z budyniem
Śniadania,  Desery

Kasza manna budyniowa

Kasza manna kojarzona jest zazwyczaj z dietą małych dzieci, ale ja myślę, że duzi też śmiało mogą się nią zajadać. Dodatek budyniu sprawia, że jest delikatna i jeszcze smaczniejsza. Koniecznie musisz ją wypróbować!

Składniki: (4 porcje)

  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki kaszy manny
  • budyń śmietankowy (40g)
  • coś do posłodzenia (syrop z agawy, miód, ksylitol lub zwykły cukier – ilość według uznania)

2.5 szklanki mleka zagotuj w garnku, dodaj kaszę i gotuj do momentu napęcznienia kaszy. W reszcie mleka rozmieszaj proszek budyniowy, a następnie wlej do garnka z kaszą. Gotuj jeszcze kilka minut aż kasza będzie gęsta. Dodaj słodzidło i wymieszaj.
Przelej do miseczek i udekoruj owocami.

kasza manna z budyniem
kasza manna budyniowa

Kaszę budyniową możesz również podać z owocami w syropie np. z Jagodami w syropie – przepis znajdziesz na blogu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *