![kasza manna z budyniem](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/07/kasza-manna-1140x1140.jpeg)
Kasza manna budyniowa
Kasza manna kojarzona jest zazwyczaj z dietą małych dzieci, ale ja myślę, że duzi też śmiało mogą się nią zajadać. Dodatek budyniu sprawia, że jest delikatna i jeszcze smaczniejsza. Koniecznie musisz ją wypróbować!
Składniki: (4 porcje)
- 3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki kaszy manny
- budyń śmietankowy (40g)
- coś do posłodzenia (syrop z agawy, miód, ksylitol lub zwykły cukier – ilość według uznania)
2.5 szklanki mleka zagotuj w garnku, dodaj kaszę i gotuj do momentu napęcznienia kaszy. W reszcie mleka rozmieszaj proszek budyniowy, a następnie wlej do garnka z kaszą. Gotuj jeszcze kilka minut aż kasza będzie gęsta. Dodaj słodzidło i wymieszaj.
Przelej do miseczek i udekoruj owocami.
![kasza manna z budyniem](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/07/kasza-manna-1024x1024.jpeg)
Kaszę budyniową możesz również podać z owocami w syropie np. z Jagodami w syropie – przepis znajdziesz na blogu.
![jagody w syropie, przetwory z jagód](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/07/Jagody-w-syropie-75x75.jpg)
![surówka coleslaw na bazie kapusty](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2021/07/surowka_Coleslaw-75x75.jpeg)