kasza jaglana z jabłkiem
Śniadania

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami

Szybki sposób na pyszne i pożywne śniadanie, drugie śniadanie lub nawet słodką kolację. Dla dzieci i dla dorosłych – kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami – niebo w gębie 😉
Oprócz tego, że świetnie smakuje kasza jaglana posiada wiele prozdrowotnych wartości odżywczych zatem warto włączyć ją do swojej diety zwłaszcza jesienno-zimową porą.

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami – 3 porcje

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  • 2 małe jabłka lub jedno duże
  • garść rodzynek
  • cynamon do posypania

Kaszę przepłukać gorąca wodą, wsypać do garnka z gotującym się mlekiem lub napojem roślinnym. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Kiedy kaszą będzie już prawie miękka dodać rodzynki, pokrojone w kostkę jabłko i gotować jeszcze chwilę.
Podawać posypane cynamonem.
Smacznego!

kasza jaglana z jabłkiem

Spróbuj także kaszy manny budyniowej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *