placuszki twarogowe z rodzynkami
Śniadania

Placuszki twarogowe z rodzynkami

Proste i bardzo pyszne placuszki twarogowe z rodzynkami, które możesz śmiało zaserwować na śniadanie, drugie śniadanie czy przekąskę a nawet zabrać ze sobą do pracy. W towarzystwie owoców smakują wyśmienicie!
Spróbuj koniecznie!

Placuszki twarogowe z rodzynkami

Składniki na około 8 sztuk:

  • 250 g twarogu
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • duża garść rodzynek – można zastąpić innymi bakaliami

Twaróg rozgnieć widelcem, następnie dodaj jajka i wymieszaj. Wsyp mąkę i rodzynki, dokładnie wymieszaj. Nakładaj porcje ciasta na dobrze rozgrzaną, posmarowaną tłuszczem patelnię. (Moją sprawdzoną patelnię kupisz tutaj.)
Smaż placki na wolnym ogniu z dwóch stron. Przerzucaj na druga stronę dopiero kiedy dobrze się przesmażą.
Zajadaj z owocami, możesz polać tez miodem.

Smacznego!

Jeżeli chcesz możesz zamiast jednego jajka dodać do ciasta rozgniecionego banana – placuszki będą wtedy bardziej słodkie.

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii ŚNIADANIA.

Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Polecam – jeśli kupujesz bezpośrednio poprzez link sprzedawca z Allegro zapłaci mi mały % ze swojej prowizji. Dla Ciebie cena pozostaje wciąż ta sama.
W ten sposób wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *