Orzechowa granola z białą czekoladą
Przepyszna chrupiąca orzechowa granola z białą czekoladą – dodaje energii na cały dzień a w dodatku wyśmienicie smakuje! Wygląda jak deser a może stanowić pełnowartościowe śniadanie lub przekąskę.
Wypróbuj ten przepis koniecznie!
Orzechowa granola z białą czekoladą
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- szklanka dowolnych posiekanych orzechów (u mnie pekan, włoskie i laskowe)
- sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
- duża łyżka miodu
- tabliczka białej czekolady
Płatki, orzechy, sok z pomarańczy i miód umieść w misce a następnie dokładnie wymieszaj. Przełóż na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Piecz 20 minut. Po tym czasie przemieszaj, zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz dalej do uzyskania pożądanej chrupkości.
Wystudź a następnie wymieszaj z posiekaną białą czekoladą.
Podawaj z jogurtem i ulubionymi owocami.
Smacznego!
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii ŚNIADANIA.