
Ogórkowe sushi, które zrobisz w max 10 minut!
Ogórkowe sushi to ekspresowa i pyszna przekąska, którą zrobisz w maksymalnie 10 minut. Idealnie sprawdzi się podczas Sylwestra czy innej karnawałowej imprezy. Spróbuj koniecznie!
Wykonanie krok po kroku w formie wideo znajdziesz na dole wpisu.
Ogórkowe sushi
- ogórek szklarniowy
- łosoś wędzony w plastrach
- 2-3 łyżki serka śmietankowego
- suszony lub świeży koperek
- pieprz
Ogórka pokrój w bardzo cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Ułóż płasko nakładając jeden plaster na drugi. Na ogórek wyłóż plastry łososia, posmaruj serkiem, przypraw pieprzem i suszonym koperkiem. Zwiń w rulon, pokrój na kawałki.
Smacznego 😊
Wypróbuj pozostałe propozycje z kategorii Sylwester.
Bądź na bieżąco i obserwuj pszczółkę na Instagramie – znajdziesz tam nie tylko przepisy, ale także wiele kuchennych tricków i małą dawkę codziennego życia „od kuchni”. Zapraszam!

