krem do orzeszków
Wigilia i Boże Narodzenie,  Ciastka,  Desery,  Okazje

Krem do orzeszków

Pyszny czekoladowy krem do orzeszków na pewno przypadnie Ci do gustu! No bo kto nie kocha czekoladowego smaku ukrytego w kruchej skorupce? Do środka możesz dodać orzecha laskowego albo migdał – co będzie stanowiło dodatkową niespodziankę 😉
To jak? Robimy krem?
Zapraszam!

Przepis na skorupki znajdziesz na moim blogu – kliknij tutaj.

Krem do orzeszków

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka
  • 125 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku

W garnku podgrzej mleko, dodaj masło, cukier i kakao. Wszystko razem podgrzewaj aż składniki dobrze się rozpuszczą i ze sobą połączą. Następnie wystudź delikatnie masę i dodaj do niej mleko w proszku. Wszystko dokładnie zmiksuj za pomocą miksera na gładką masę.

Gotową masą nadziewaj skorupki orzeszków. Możesz to zrobić łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego. Moje ulubione i wytrzymałe rękawy cukiernicze kupisz tutaj. Opakowanie zawiera aż 100 sztuk więc wystarczą Ci na długie lata! 😉

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii CIASTKA.

*Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Share.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *