Kasza manna budyniowa
Kasza manna kojarzona jest zazwyczaj z dietą małych dzieci, ale ja myślę, że duzi też śmiało mogą się nią zajadać. Dodatek budyniu sprawia, że jest delikatna i jeszcze smaczniejsza. Koniecznie musisz ją wypróbować!
Składniki: (4 porcje)
- 3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki kaszy manny
- budyń śmietankowy (40g)
- coś do posłodzenia (syrop z agawy, miód, ksylitol lub zwykły cukier – ilość według uznania)
2.5 szklanki mleka zagotuj w garnku, dodaj kaszę i gotuj do momentu napęcznienia kaszy. W reszcie mleka rozmieszaj proszek budyniowy, a następnie wlej do garnka z kaszą. Gotuj jeszcze kilka minut aż kasza będzie gęsta. Dodaj słodzidło i wymieszaj.
Przelej do miseczek i udekoruj owocami.
Kaszę budyniową możesz również podać z owocami w syropie np. z Jagodami w syropie – przepis znajdziesz na blogu.