Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami
Szybki sposób na pyszne i pożywne śniadanie, drugie śniadanie lub nawet słodką kolację. Dla dzieci i dla dorosłych – kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami – niebo w gębie 😉
Oprócz tego, że świetnie smakuje kasza jaglana posiada wiele prozdrowotnych wartości odżywczych zatem warto włączyć ją do swojej diety zwłaszcza jesienno-zimową porą.
Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami – 3 porcje
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- 2 małe jabłka lub jedno duże
- garść rodzynek
- cynamon do posypania
Kaszę przepłukać gorąca wodą, wsypać do garnka z gotującym się mlekiem lub napojem roślinnym. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Kiedy kaszą będzie już prawie miękka dodać rodzynki, pokrojone w kostkę jabłko i gotować jeszcze chwilę.
Podawać posypane cynamonem.
Smacznego!
Spróbuj także kaszy manny budyniowej.