kasza kuskus perłowy z owocami
Śniadania,  Desery

Kuskus perłowy z owocami

Kasza kuskus perłowy to moje bułgarskie odkrycie – to tam pierwszy raz ją spotkałam. Na szczęście mimo iż nie jest tak popularna jak zwykły kuskus, znalazłam ją też w Polsce. Jeśli jeszcze nie próbowałaś/eś tej kaszy koniecznie poszukaj jej na sklepowych półkach lub zamów przez internet (np. tutaj – kuskus perłowy). U mnie na stole na pewno zagości na dłużej.

Dziś mam dla Ciebie pomysł z jej wykorzystaniem na słodko! W towarzystwie owoców smakuje jak deser, choć u mnie zazwyczaj gości na śniadanie.
Spróbuj koniecznie!

Kuskus perłowy z owocami

Składniki na 3-4 porcje:

  • ok 650 ml mleka lub napoju roślinnego
  • ok 200 g perłowej kaszy luksus
  • owoce świeże lub z kompotu

Kaszę gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu. Możesz ugotować ją na mleku lub napoju roślinnym. Czas gotowania to około 20-30 minut. Ugotowaną kaszę przełóż do salaterek, udekoruj ulubionymi owocami i opcjonalnie miętą.

Smacznego!

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii ŚNIADANIA.

Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Polecam – kupując bezpośrednio poprzez link wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *