![rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2022/06/rabarbar-zapiekany-pod-kruszonka-z-platkow-owsianych-5-1140x1520.jpg)
Rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych
Przepyszny rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych możesz zaserwować zarówno na deser jak i na śniadanie. Idealnie komponuje się z dodatkiem gęstego jogurtu naturalnego albo z gałką lodów waniliowych. Kwaskowaty rabarbar przełamany słodkim jabłkiem z chrupiącą kruszonką to jest coś czego musisz koniecznie spróbować w sezonie na rabarbar!
Zapraszam!
Rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych
Składniki:
- kilka łodyg rabarbaru
- 2 jablka
- cynamon
- 2 łyżki cukru trzcinowego (lub innego słodzika)
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki masła
Rabarbar pokrój na drobna kostkę i wsyp do naczynia żaroodpornego. Jabłka obierz i pokrój w plasterki, ułóż na rabarbarze. Posyp cynamonem i cukrem.
Płatki owsiane lekko rozdrobnij w blenderze. Dodaj masło i ponownie szybko zmiksuj. Rozetrzyj w palcach tworząc kruszonkę.
Jeśli lubisz bardziej słodkie rzeczy dodaj do kruszonki 2 łyżki syropu klonowego, z agawy lub miodu.
Wyłóż kruszonkę na owoce.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj około 25 minut.
Podawaj samo lub z gęstym jogurtem naturalnym.
Smacznego!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii ŚNIADANIA.
Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Polecam – kupując bezpośrednio poprzez link wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!
![zapiekanka_ziemniaczana](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2022/06/zapiekanka_ziemniaczana-1-75x75.jpg)
![sernik z frużeliną truskawkową](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2022/05/sernik-z-fruzelina-truskawkowa-4-75x75.jpg)