Placuszki twarogowe z rodzynkami
Proste i bardzo pyszne placuszki twarogowe z rodzynkami, które możesz śmiało zaserwować na śniadanie, drugie śniadanie czy przekąskę a nawet zabrać ze sobą do pracy. W towarzystwie owoców smakują wyśmienicie!
Spróbuj koniecznie!
Placuszki twarogowe z rodzynkami
Składniki na około 8 sztuk:
- 250 g twarogu
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- duża garść rodzynek – można zastąpić innymi bakaliami
Twaróg rozgnieć widelcem, następnie dodaj jajka i wymieszaj. Wsyp mąkę i rodzynki, dokładnie wymieszaj. Nakładaj porcje ciasta na dobrze rozgrzaną, posmarowaną tłuszczem patelnię. (Moją sprawdzoną patelnię kupisz tutaj.)
Smaż placki na wolnym ogniu z dwóch stron. Przerzucaj na druga stronę dopiero kiedy dobrze się przesmażą.
Zajadaj z owocami, możesz polać tez miodem.
Smacznego!
Jeżeli chcesz możesz zamiast jednego jajka dodać do ciasta rozgniecionego banana – placuszki będą wtedy bardziej słodkie.
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii ŚNIADANIA.
Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Polecam – jeśli kupujesz bezpośrednio poprzez link sprzedawca z Allegro zapłaci mi mały % ze swojej prowizji. Dla Ciebie cena pozostaje wciąż ta sama.
W ten sposób wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!