młoda kapusta
Dania główne

Młoda kapusta

Kiedy tylko młoda kapusta pojawia się na wiosennych ryneczkach – nie ma wyjścia! Bigos z młodej kapusty musi się pojawić na moim stole. Szybkie i bardzo proste danie może stanowić zarówno propozycję na obiad czy kolację.
Zapraszam!

Młoda kapusta

  • 2-3 marchewki
  • odrobina wody
  • główka kapusty
  • pęczek koperku
  • 2-3 kiełbaski np. śląskie

Marchewkę pokrój w kostkę i zalej niewielka ilością wody, tylko do przykrycia. Podgotuj chwilę, kiedy zacznie mięknąć wsyp poszatkowaną kapustę. Na patelni przesmaż pokrojoną kiełbaskę i dodaj do kapusty. Duś razem chwilę aż kapusta zmięknie. Dopraw pieprzem i ewentualnie solą.
Koperek posiekaj i dodaj do garnka.
I już – gotowe!

Smacznego!

Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *