Młoda kapusta
Kiedy tylko młoda kapusta pojawia się na wiosennych ryneczkach – nie ma wyjścia! Bigos z młodej kapusty musi się pojawić na moim stole. Szybkie i bardzo proste danie może stanowić zarówno propozycję na obiad czy kolację.
Zapraszam!
Młoda kapusta
- 2-3 marchewki
- odrobina wody
- główka kapusty
- pęczek koperku
- 2-3 kiełbaski np. śląskie
Marchewkę pokrój w kostkę i zalej niewielka ilością wody, tylko do przykrycia. Podgotuj chwilę, kiedy zacznie mięknąć wsyp poszatkowaną kapustę. Na patelni przesmaż pokrojoną kiełbaskę i dodaj do kapusty. Duś razem chwilę aż kapusta zmięknie. Dopraw pieprzem i ewentualnie solą.
Koperek posiekaj i dodaj do garnka.
I już – gotowe!
Smacznego!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!