![młoda kapusta](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2022/05/mloda-kapusta-2-1140x1140.jpeg)
Młoda kapusta
Kiedy tylko młoda kapusta pojawia się na wiosennych ryneczkach – nie ma wyjścia! Bigos z młodej kapusty musi się pojawić na moim stole. Szybkie i bardzo proste danie może stanowić zarówno propozycję na obiad czy kolację.
Zapraszam!
Młoda kapusta
- 2-3 marchewki
- odrobina wody
- główka kapusty
- pęczek koperku
- 2-3 kiełbaski np. śląskie
Marchewkę pokrój w kostkę i zalej niewielka ilością wody, tylko do przykrycia. Podgotuj chwilę, kiedy zacznie mięknąć wsyp poszatkowaną kapustę. Na patelni przesmaż pokrojoną kiełbaskę i dodaj do kapusty. Duś razem chwilę aż kapusta zmięknie. Dopraw pieprzem i ewentualnie solą.
Koperek posiekaj i dodaj do garnka.
I już – gotowe!
Smacznego!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!
![chleb vermont na zakwasie](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2022/05/chleb-vermont-na-zakwasie-75x75.jpg)
![drożdżowa strucla z dżemem](https://pszczolkarobotnica.pl/wp-content/uploads/2022/05/drozdzowa-stucla-z-dzemem-75x75.jpg)