Makaron ze szpinakiem i orzechami
Makaron ze szpinakiem i orzechami – coś przepysznego a zarazem tak prostego do wykonania! Obiad w 20 minut to często zbawienie w gonitwie dnia, także mam nadzieję, że na stałe zagości w Waszym zestawie ratunkowym 😉
Zapraszam!
Makaron ze szpinakiem i orzechami
Składniki na 2 porcje:
- łyżka oliwy
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 300 g szpinaku
- około 150 ml śmietanki kremówki
- duża łyżka serka śmietankowego
- 3 łyżki wody od gotowania makaronu
- pieprz, sól
- garść orzechów włoskich
- 200 g dowolnego makaronu
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze dwie minuty. Dodaj szpinak, przypraw pieprzem i solą. Duś chwilę a następnie dodaj śmietankę, wodę z gotowania makaronu i serek śmietankowy. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
Przełóż na talerz i posyp posiekanymi orzechami.
Smacznego!
Film krok po kroku
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii DANIA GŁÓWNE.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!