jogurtowe placuszki z borówkami
Śniadania

Jogurtowe placuszki z borówkami

Jogurtowe placuszki z borówkami to szybka propozycja na śniadanie, drugie śniadanie czy przekąskę. Możesz zabrać ze sobą do pracy czy zapakować dziecku do szkoły. Placki smakują same w sobie, ale możesz podać je również polane jogurtem, miodem czy posypane cukrem pudrem. Możliwości jest wiele a ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia.

Placuszki z borówkami (ok 20 sztuk):

  • jeden duży jogurt naturalny (400g)
  • 1 jajko
  • czubata szklanka mąki orkiszowej lub pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki syropu klonowego, syropu z agawy lub miodu
  • szklanka borówek
  • olej do smażenia

Jajko roztrzep widelcem, polacz z jogurtem, syropem klonowym lub innym słodzidłem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj borówki.
Nakładaj ciasto łyżka na dobrze rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem.
Smaż do zrumienienia placków.

Smacznego!

jogurtowe placuszki z borówkami

Spróbuj także Otrębowych placuszków z truskawkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *