domowe zapiekanki z pieczarkami
Dania główne

Domowe zapiekanki z pieczarkami

Pyszne, chrupiące domowe zapiekanki z pieczarkami, serem i ketchupem – idealne na obiad, kolację czy po prostu przekąskę. Domowy fast food, który zachwyci niejedno podniebienie 😉
Zapraszam!

Film z wykonaniem krok po kroku znajdziesz na dole wpisu.

Domowe zapiekanki z pieczarkami

Składniki dla 4 osobowej rodziny:

  • 2 bagietki
  • duża łyżka masła
  • cebula
  • około pół kg pieczarek
  • pieprz
  • 250 g żółtego sera
  • ketchup

Na dużej łyżce masła zeszklij drobno posiekaną cebulę. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do cebuli, dopraw pieprzem i smaż do miękkości.
Bagietki podziel na mniejsze kawałki, przekrój na pół.
Posmaruj warstwą pieczarek i posyp startym serem.
Zapiekaj około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Polej ketchupem i zajadaj ze smakiem.

Smacznego!

Domowe zapiekanki z pieczarkami – film krok po kroku

Wypróbuj inne propozycje z mojego bloga z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *