Domowe zapiekanki z pieczarkami
Pyszne, chrupiące domowe zapiekanki z pieczarkami, serem i ketchupem – idealne na obiad, kolację czy po prostu przekąskę. Domowy fast food, który zachwyci niejedno podniebienie 😉
Zapraszam!
Film z wykonaniem krok po kroku znajdziesz na dole wpisu.
Domowe zapiekanki z pieczarkami
Składniki dla 4 osobowej rodziny:
- 2 bagietki
- duża łyżka masła
- cebula
- około pół kg pieczarek
- pieprz
- 250 g żółtego sera
- ketchup
Na dużej łyżce masła zeszklij drobno posiekaną cebulę. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do cebuli, dopraw pieprzem i smaż do miękkości.
Bagietki podziel na mniejsze kawałki, przekrój na pół.
Posmaruj warstwą pieczarek i posyp startym serem.
Zapiekaj około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Polej ketchupem i zajadaj ze smakiem.
Smacznego!
Domowe zapiekanki z pieczarkami – film krok po kroku
Wypróbuj inne propozycje z mojego bloga z kategorii DANIA GŁÓWNE.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!