Domowe musli
Na śniadanie często goszczą u mnie płatki, musli czy granola. Sklepowe półki nie zawsze oferują nam super jakościowe mieszanki więc warto wiedzieć jak zrobić domową wersję. Zmieszanie kilku składników trwa zaledwie chwilę a Ty wiesz co jesz! Także warto!
Zapraszam po sprawdzony przepis.
Domowe musli
- 300 g płatków owsianych lub 5 zbóż
- 50 g rodzynek
- 50 g suszonej żurawiny
- 40 g słonecznika
- 30 g płatków migdałowych
- 30 g orzechów laskowych
- 30 g orzechów włoskich
- 30 g orzechów nerkowca
Wszystkie składniki wsyp do pojemnika a następnie dokładnie wymieszaj. Zajadaj tak jak lubisz najbardziej: z jogurtem, owocami czy mlekiem.
Smacznego!
Spróbuj także innych śniadaniowych propozycji z mojego bloga – znajdziesz je tutaj.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!