Rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych
Przepyszny rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych możesz zaserwować zarówno na deser jak i na śniadanie. Idealnie komponuje się z dodatkiem gęstego jogurtu naturalnego albo z gałką lodów waniliowych. Kwaskowaty rabarbar przełamany słodkim jabłkiem z chrupiącą kruszonką to jest coś czego musisz koniecznie spróbować w sezonie na rabarbar!
Zapraszam!
Rabarbar zapiekany pod kruszonką z płatków owsianych
Składniki:
- kilka łodyg rabarbaru
- 2 jablka
- cynamon
- 2 łyżki cukru trzcinowego (lub innego słodzika)
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki masła
Rabarbar pokrój na drobna kostkę i wsyp do naczynia żaroodpornego. Jabłka obierz i pokrój w plasterki, ułóż na rabarbarze. Posyp cynamonem i cukrem.
Płatki owsiane lekko rozdrobnij w blenderze. Dodaj masło i ponownie szybko zmiksuj. Rozetrzyj w palcach tworząc kruszonkę.
Jeśli lubisz bardziej słodkie rzeczy dodaj do kruszonki 2 łyżki syropu klonowego, z agawy lub miodu.
Wyłóż kruszonkę na owoce.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj około 25 minut.
Podawaj samo lub z gęstym jogurtem naturalnym.
Smacznego!
Wypróbuj inne moje propozycje z kategorii ŚNIADANIA.
Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Polecam – kupując bezpośrednio poprzez link wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!