Kotlety z jajek
To absolutnie jeden z moich ulubionych obiadów – kotlety z jajek! Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne kotleciki z jajek smakują także najmłodszym. Mam nadzieję, że zasmakują także Tobie!
Według mnie najlepiej smakują z dużą ilością szczypiorku, ale jeśli akurat brakuje Ci go pod ręką to śmiało wystarczy tylko zwykła cebula.
Zapraszam!
Kotlety z jajek
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 1 surowe jajko
- cebula
- pieprz, sól
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
- szczypiorek (jeśli masz 😉 )
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na odrobinie oleju.
Ugotowane na twardo jajka obierz i posiekaj w drobną kostkę, dodaj zeszkloną cebulę, surowe jajko, przyprawy i posiekany szczypiorek (jeśli chcesz). Wymieszaj i formuj kule, spłaszczaj i obtaczaj w bułce tartej.
Jeśli masa jest zbyt mokra dodaj trochę bułki tartej, jeśli zbyt sucha – jogurtu naturalnego.
Smaż na złoty kolor z obu stron.
Smacznego!
Wypróbuj inne propozycje z mojego bloga z kategorii DANIA GŁÓWNE.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!