kotlety z jajek
Dania główne

Kotlety z jajek

To absolutnie jeden z moich ulubionych obiadów – kotlety z jajek! Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne kotleciki z jajek smakują także najmłodszym. Mam nadzieję, że zasmakują także Tobie!

Według mnie najlepiej smakują z dużą ilością szczypiorku, ale jeśli akurat brakuje Ci go pod ręką to śmiało wystarczy tylko zwykła cebula.

Zapraszam!

Kotlety z jajek

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 surowe jajko
  • cebula
  • pieprz, sól
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
  • szczypiorek (jeśli masz 😉 )

Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na odrobinie oleju.
Ugotowane na twardo jajka obierz i posiekaj w drobną kostkę, dodaj zeszkloną cebulę, surowe jajko, przyprawy i posiekany szczypiorek (jeśli chcesz). Wymieszaj i formuj kule, spłaszczaj i obtaczaj w bułce tartej.
Jeśli masa jest zbyt mokra dodaj trochę bułki tartej, jeśli zbyt sucha – jogurtu naturalnego.
Smaż na złoty kolor z obu stron.

Smacznego!

Wypróbuj inne propozycje z mojego bloga z kategorii DANIA GŁÓWNE.

Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *