Sałatka z tuńczykiem
Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i czerwoną fasolą. Idealna na śniadanie, kolację czy przekąskę na zimno. Kto jada sałatki ten piękny i gładki – zatem do dzieła 🙂
Składniki:
- duża puszka tuńczyka w sosie własnym
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 5-6 ogórków kiszonych
Przepis na pyszne domowe Ogórki kiszone znajdziesz na moim blogu. - 8 jajek na twardo
- por – biała część
- 2 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy
- pieprz, sól do smaku
Por drobno posiekaj. Jajka i ogórki pokrój w kostkę. Dodaj odsączoną fasolę, kukurydzę. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij na mniejsze kawałki w razie potrzeby. Następnie dodaj majonez, musztardę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podawaj z pieczywem.
Smacznego!