Prażone jabłka
Prażone jabłka to kolejna moja propozycja na zamknięcie smaku jesieni w słoiku. Prażone jabłka do słoika to rozwiązanie idealne do naleśników czy szarlotki. Zamknięte w słoiku owoce posłużą przez całą zimę i będą cieszyć podniebienie.
Zrób koniecznie!
Prażone jabłka
Składniki:
- jabłka bez skórki i gniazd nasiennych pokrojone w kostkę
- sok z cytryny
- cukier do smaku
Pokrojone jabłka skrop sokiem z cytryny, dodaj cukier (tylko odrobinę, resztę dodasz na końcu w ilości wg gustu).
Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu do czasu aż jabłka lekko zmiękną. Od czasu do czasu zamieszaj.
Gorące jabłka przekładaj do słoików, zakręć i pasteryzuj jak zawsze.
Potem wykorzystaj tak jak lubisz najbardziej – smacznego!
Wypróbuj także inne PRZETWORY z mojego bloga.
Przydatne gadżety:
- uchwyt do wyciągania słoików – kliknij tutaj
- etykiety na słoiki – kliknij tutaj
Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu Allegro Polecam – jeśli kupujesz bezpośrednio poprzez link sprzedawca z Allegro zapłaci mi % ze swojej prowizji. W ten sposób wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!