Kasza jaglana z sosem z masła orzechowego
Kasza jaglana niejedno ma imię 😉 Wiem, że wiele osób nie może się do niej przekonać jednak zarówno ja jak i moja rodzina – uwielbiamy. Zwłaszcza na słodko.
Ta z sosem z masła orzechowego to u nas prawdziwy HIT!
Koniecznie musicie tego spróbować!
Kasza jaglana z sosem z masła orzechowego
Sos z masła orzechowego:
- duża łyżka masła orzechowego
- 1-2 łyżki syropu klonowego
- sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
Masło wymieszać z syropem, następnie dodać sok z pomarańczy i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej soku z pomarańczy.
Kaszę ugotować na mleku, napoju roślinnym lub wodzie w zależności od upodobań. Przełożyć do miseczek. Na wierzch ułóż plasterki banana, jabłka lub innego owocu a następnie polać sosem i posypać posiekanymi orzechami.
Smacznego!
Wypróbuj inne pyszne propozycje śniadaniowe z mojego bloga – znajdziesz je w zakładce ŚNIADANIA.
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko! Do zobaczenia!