Sok ze szpinakiem i imbirem
Pyszny, lekko pikantny sok pełen witamin!
Odkąd w moim domu zagościła wyciskarka wolnoobrotowa (mój model znajdziesz tutaj) kombinuję z połączeniami smaków. Sok ze szpinakiem wyszedł mi wyjątkowo pyszny w związku z tym postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Myślę też, że kategoria NAPOJE na moim blogu w najbliższym czasie mocno się powiększy 😉 bo sok wyciskany to jest coś czego naprawdę warto spróbować!
Sok ze szpinakiem i imbirem – 2 porcje
- 2 średniej wielkości marchewki
- 2 jabłka
- 1 cm kawałek imbiru
- duża garść szpinaku
- 1 pomarańcza
Wszystkie składniki pokrój na mniejsze kawałki i wyciśnij sok w wyciskarce wolnoobrotowej.
Nalej do szklaneczek. Możesz udekorować listkami mięty.
Smacznego!
Jeśli chcesz mnie bliżej poznać zapraszam Cię na mój profil na Instagramie, gdzie codziennie dzielę się kulinarnymi inspiracjami i nie tylko 😉 Do zobaczenia!
Wpis zawiera linki afiliacyjne do programu – kupując bezpośrednio poprzez link wspierasz działanie mojej strony za co bardzo Ci dziękuję. Dzięki Twojemu wsparciu mogę się rozwijać i tworzyć dla Ciebie nowe przepisy.